1978897-two-soccer-balls-hold-norway-flag

Fotball troner øverst på listen over verdens mest populære sport. Det anslås at det er over 3,5 milliarder mennesker som anser seg som fotballfans. Dette er halvparten av verdens befolkning!

Hvor stor interessen for fotball er, viser seg spesielt når det kommer til de store mesterskapene. Verden stopper litt opp når to favoritter møtes til kamp, og halve verden sitter klistret til TV-skjermene. Selv de som ikke er ihuga fans, følger gjerne de store mesterskapene tett.

Hva er det egentlig med denne sporten som gjør at det engasjerer så mange mennesker? Svaret er enklere enn hva man skulle tro: “Alle” kan spille fotball.

Utstyret man trenger for å sparke noe som ligner en ball rundt på en bane er meget enkelt. Man trenger rett og slett noe som er rundt, eller tilnærmet rundt, og noe som markerer hvor målene er. Dette gjør at det er en sport som kan spilles over hele verden, også på de fattigste stedene på kloden, der man ikke kan kjøpe masse utstyr som trengs for mange andre idretter. Så interessen kommer gjerne som barn, gjerne når man spiller selv.

Fotballklubbene i Norge har ikke noen manko på spillere, og det er flust av unge talenter som drømmer om å bli som heltene sine. For de fleste avtar denne drømmen jo lengre opp i tenårene man kommer, men grunnlaget for fotballinteressen er lagt, og man går over til å støtte lagene sine istedenfor.

Så fotball kommer nok til å beholde tronen som verdens mest populære sport en god stund til, om da ikke Australias befolkning vokser noe voldsomt, sånn at cricket tar over tronen, da.