939534-chess

Svaret er ja. Sjakk er og blir en sportsgren, selv om mange ikke er helt enige om dette temaet. I 1999 anerkjente Den internasjonale olympiske komité sjakk som sport. Den eneste andre anerkjente tankesporten er bridge. Men vi bør være lykkelige over at sjakk er en sport, for takket være Magnus Carlsen er jo dette enda en sport som vi nordmenn dominerer.

Sjakk er beviset på at sport ikke bare handler om fysisk aktivitet og muskelmasse, men også om hjernetrim. Selv om mange av oss kan spille sjakk til en viss grad, så er ikke det helt det samme som det blant andre Magnus Carlsen driver med. Hjernetrimmen hans er det ingen som kan holde tritt med. For å bli best i dette brettspillet må man ha en helt utrolig hukommelse, og i tillegg være en mester i strategi. De aller beste spillerne kan huske nesten hvert eneste trekk i hvert eneste spill de har spilt. Helt utrolig!

Sjakk er mer enn 2600 år gammelt, men det var først for litt mer enn 600 år siden man begynte å spille med dagens regler. Spillet er opprinnelig fra Asia, og er i dag en av verdens mest spilte brettspill, eller sportsgrener om du vil.