Noen ganger kan det virke som et menneske er skapt for en spesiell rolle. I tilfellet Ole Gunnar Solskjær, er det fotballverdenen som tilsynelatende har ryddet ikke bare en plass, men flere plasser klare, for akkurat ham.

De fleste av oss har på en eller annen måte et forhold til fotball. Ingen andre sportsgrener utøves av like mange mennesker, og det fins heller ingen annen idrett som kan skilte med like stor publikumsoppslutning. Selv i livene til de minst fotballinteresserte av oss, lurer sporten i kulissene på et eller annet vis, om enn bare som motivet for en reklameplakat, eller på tv-skjermen på pauserommet. Men for enkelte andre, er fotballen en av de arenaene mesteparten av livet spilles ut på.

Ole Gunnar Solskjær debuterte for det som må kunne kalles hjemmeklubben sin, Kristiansund-laget Clausenengen, som syttenåring. Seks år senere ble han del av toppklubben Manchester United – og av det norske landslaget. Han gjorde en eventyrlig suksess på banen, og utmerket seg i tillegg ved å bli en høyt verdsatt spiller blant supporterne. Da han la opp spillerkarrieren etter elleve år for Manchester United, var publikumstallet på avskjedskampen det nesthøyeste noensinne.

Det var en kneskade som satte en stopper for spillerkarrieren til Solskjær, men samtidig markerte det starten på et nytt kapittel i fotballivet. Solskjær gikk rett over til ulike treneroppgaver i Manchester United, før han ble utnevnt som hovedtrener for Molde FK i 2010. Der har han blitt siden – med unntak av ett år som trener for Cardiff – og ledet laget til både gjentatte seriegull og norgesmesterskap.

Selv om han med det nesten er tilbake der det hele startet; Molde er nabobyen til Kristiansund; er det trolig mange kapitler igjen i historien om Ole Gunnar Solskjærs fotballiv. Vi er spente på fortsettelsen.