soccer ball on flag of norway as a painting on green grass

Langrennsesongen har begynt, og vi venter alle spent på å se hva våre norske utøvere får til denne sesongen.

2016 har vært et turbulent år for langrennssporten i Norge, først med Martin Johnsrud Sundbys astmasak, og så med dopingsaken til Therese Johaug. At det er to av våre mest populære idrettsutøvere som rammes av dette har ikke gått ubemerket hen i pressen, og mediedekningen har vært enorm for begge sakene. Men vi har heldigvis nok av andre talenter i den norske troppen, og vi kommer til å følge spent med på Marit Bjørgen sitt comeback. Er hun tilbake i toppform igjen?

Norge har dominert både på herre- og damesiden i flere år, og det er ikke noen grunn til å tro at det skal endre seg i år. Det har rett og slett blitt sånn at vi forventer at det norske laget tar hjem seierne, hver gang. Men selv om vi liker å vinne, er de fleste enige om at det hadde vært spennende med litt mer konkurranse fra de andre nasjonene, og de største håpene kommer da fra Sverige og Finland.

Problemet som oppstår når en nasjon er for dominante i en idrett er at andre land mister interessen. Ingen synes det er gøy å se på at de samme rød, hvite og blå draktene alltid kommer først over målstreken. Men er det overhodet mulig å slå Norge?

Vi venter i spenning på å se hvordan denne sesongen utvikler seg, og ikke minst på Tour de Ski helt i slutten av desember og VM i Lahti i slutten av februar. Heie Norge!